سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 39
بازدید دیروز : 95
کل بازدید : 766292
کل یادداشتها ها : 965
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
اسرار عالم غیب در یک تکه کاغذ!

شاید شما هم بارها با دعانویس‌هایی که در کوچه پس کوچه‌های شهر پرسه می زنند و با سوء استفاده از احساسات مذهبی و دینی مردم آنها را فریب می‌دهند برخورد کرده باشید اما باید بدانیم که اگر کسی در بین مردم ادعای دعانویسی و پیش بینی آینده از طریق ارتباط با خداوند را داشته باشد کافر به شمار می‌رود.


 

در چند سال اخیر این پدیده به قدری رواج پیدا کرده است که شاغلان این مشاغل به ظاهر شریف، برای خود مغازه یا آلونکی تهیه کرده‌اند و تا با شیوه‌ای نوین به فعالیت پردازند.
اما طبق متون اسلامی تنها اولیای خاص خدا به سبب ارتباط نزدیک با خداوند می توانند به علم‌های پنهان در عالم غیب دسترسی پیدا کنند و این نکته قابل توجه است که آنها در صورت آگاهی از این علوم هیچ گاه بدون تأمل اسرار عالم غیب را فاش نمی کنند.
بی‌شک خاصان درگاه الهی هیچ گاه برای سوء استفاده‌های شخصی اسرار عالم غیب را بازگو نمی‌کنند و یا در برابر این گفته‌ها از افراد طلب وجه نمی‌کنند.
با این وجود رمال یا دعانویسی که برای راهنمایی یک انسان نگون بخت 20 هزار تومان می گیرد نه می تواند از اولیای خدا باشد و نه از خاصان درگاه الهی ...
باید بدانیم که اگر کسی در بین مردم ادعای دعانویسی و پیش بینی آینده از طریق ارتباط با خداوند را داشته باشد کافر به شمار می‌رود.
اما چرا در کشوری که اسلام دین اکثریت افراد جامعه محسوب می‌شود و مردمانش باید بر مسائل دینی اشراف داشته باشند، خرافات تا این حد در لایه‌های مختلف اجتماعی رسوخ کرده است؟
برای پاسخ به این سؤال مدتی جست‌وجو کردم... با یک گشت کوتاه توانستم فهرست بلندی از دعانویس‌ها و جن گیرهای تهران پیدا کنم. مشغول جستجو بودم که متوجه شدم یکی از دوستان آدرس یکی از بزرگان این مجموعه را دارد.
راه افتادم و محله دعانویس معروف را پیدا کردم.خانه او در یکی از کوچه پس کوچه های بسیار قدیمی مولوی بود.
اما در همین محله دیدن ماشین‌های آخرین سیستم که پشت سر هم در کوچه ای به آن باریکی پارک شده بودند واقعا جالب بود.
در انتهای کوچه یک در قهوه ای رنگ کوتاه بود که برای ورود باید سرت را خم می کردی و وارد می شدی(حتماً صاحبخانه خواسته یاد پوریای ولی را زنده نگه دارد).
کنار در ورودی مرد قوی هیکلی نشسته بود وبا دست ما را به سمت چند اتاق در گوشه حیاط راهنمایی می‌کرد.
وارد اتاق که می‌شدی دور تا دور پر بود از آدم‌هایی که بر روی صندلی نشسته بودند و منتظر…
نمی دانم منتظر چه بودند…؟ اکثر آنها را خانم‌های آراسته ای تشکیل می‌دادند که با ژست خاصی به صندلی تکیه داده بودند.
چند ساعتی منتظر ماندیم انگار نفس ها در سینه حبس شده بود، هیچ‌کس تکان نمی‌خورد، نور کمی که از پنجره ی اتاق می‌آمد توان روشن کردن تاریکی اتاق را نداشت.
زن جوانی که در کنار من نشسته بود دائماً پاهایش را تکان می داد معلوم بود که از شدت استرس حتی طاقت نشستن هم ندارد…
از روی کنجکاوی دلیل آمدنش را پرسیدم. انگار منتظر بود:" چند شبه که شوهرم دیر می‌یاد خونه. یکی از دوستام بهم گفته براش دعا بگیرم تا یه وقت سراغ یکی دیگه نره، من تا حالا پیش دعانویس نرفتم، شما این دعانویسه رو می شناسین؟ کارش چطوره؟"
خنده ام گرفت. سعی کردم دلداری اش بدهم…اما مثل اینکه راهنمایی دوستش مؤثر تراز دلداری‌های من بود، بی خیال راهنمایی شدم.
ناگهان در اتاق باز شد و مردی در چارچوب در ظاهر شد و شماره ای را که دردست همراه من بود خواند.
بلند شدیم و دنبال مرد به راه افتادیم…وارد زیرزمینی شدیم و پایین رفتیم دود غلیظی فضا را پر کرده بود. به یاد فیلم‌های علمی- تخیلی افتادم، پرده‌ای کنار رفت و مرد میانسالی ظاهر شد، فضا کوچک بود، مرد دعانویس سلامی کرد و برای نشان دادن میزان مهارتش، بدون اینکه از ما چیزی بپرسد کتابی باز کرد و چند مهره وسط آینه ای که در جلویش بود انداخت…و شروع کرد به آسمان ریسمان بافتن…تقریباً یک ربع در آن حال بودیم…
آخر سر یک بسته کوچک به من داد و گفت که باید موی سرم را در یک قبرستان کهنه دفن کنم، و عصاره چند گیاه را با غذا بخورم تا بختم باز شود.(غافل از اینکه من یک سال است ازدواج کرده‌ام!)
بعد از اینکه مدتی سر کار بودیم از جایمان بلند شدیم و آن مکان مخوف را برای باورهای ساده جا گذاشتیم.
وقتی خانه دعانویس را ترک می کردم بار دیگر به منتظران پوچی(اسمی که من برای آنها گذاشته بودم) نگاه کردم، دلم برایشان سوخت...
افتخاری کارشناس امور مذهبی در این رابطه گفت: جامعه ایران یک جامعه مذهبی است و مردم آن با مشاهده ی ارتباط افراد متخصص دین با ماوراء الطبیعه و گرفتن حاجت با چله نشستن به عالم ماوراء الطبیعه اعتقاد کاملی دارند.
این کارشناس امور مذهبی با تاکید بر این که بسیاری از مردم با توسل به ائمه و امامزاده ها و خواندن ادعیه و اورادی که در کتاب‌های دعا نوشته شده می‌توانند با این عوالم ارتباط پیدا کرده و به حاجت خود برسند تصریح کرد:در این میان عده ای سود جو با سوء استفاده ازعقاید مذهبی افراد ساده لوح را فریب می دهند و به سود های کلان دست پیدا می کنند، از این رو مأموران نیروی انتظامی باید از رواج این مشاغل کاذب جلوگیری کند.
افتخاری ادامه داد: کارشناسان علوم مذهبی باید با ساماندهی جامعه مذهبی ایران از روند رو به شیوع دعانویسی جلوگیری کنند و افرادی را که برای گرفتن حاجت به این سمت و سو می روند به طور تخصصی راهنمایی کنند.
فربد فدایی روانشناس گفت:در دهه ی اخیر راحت طلبی در بین خانواده ها شیوع پیدا کرده است. برا ی نمونه در خانواده ای که افراد آن در برقراری ارتباط با یکدیگر دچار مشکل هستند به جای تلاش در جهت تقویت روابط درون خانواده به راه های غیر اصولی روی می آورند که می توانیم مصداق بارز آن را در استقبال از مراجعه به دعانویسان بیابیم.تلاشی بیهوده که نشان دهنده ی ضعف در برقراری پیوند های عاطفی در یکی از مهمترین نهاد های اجتماعی است. عاملی که باعث شده تا پناه گاه جدید برخی خانواده ها غار تاریک دعانویس هایی باشد که بی هیچ پیشینه ی معتبر کیسه هایی بزرگ برای خالی کردن جیب نگون بختان دوخته اند.
فدایی معتقد است: زنان طیف اصلی مراجعه کنندگان به دعانویسان را تشکیل می دهند که غالبا برای حل مشکلات و تقویت پیوندهای خانوادگی اگرچه به خطا هزینه های بالایی را نیز صرف می کنند.
وی با تاکید بر این که توسل به خدا و بهره گیری از تعالیم دینی در زندگی انسان ها نقش مثبتی دارد و موجب آرامش روانی انسان ها می شود خاطر نشان کرد:در تمام ادیان خداوند همواره انسان ها را به جست و جو و حرکت به سوی آگاهی دعوت کرده است ، اما گاهی دیده می شود افرادی به علت ساده اندیشی و بدون توجه به معنای واقعی مسائل عمیق مذهبی به افرادی تحت عنوان دعانویس و رمال و جن گیر مراجعه می کنند.
به گفته وی فعالیت این افراد از نظر مذهبی و علمی مورد تأئید هیچ ارگان و سازمانی نیست و نشان دهنده ی روش های روانی برای پرهیز از واقعیت است.
فدایی در ادامه افزود: بسیاری از انسان ها از زمان ها ی قدیم علاقه زیادی به پیش بینی آینده داشته اند ، اما روحیه کودکانه و آسان گیر آنها عامل بازدارنده مهمی در مقابل تلاش و فعالیت هایشان برای رسیدن به آینده ای مطلوب ا ست.
به اعتقاد این روانشناس آگاه کردن مردم باید توسط علمای دین و روانپزشکان صورت بگیرد و رفع این مشکل از وظایف اساسی همه افراد تحصیل کرده ی مرتبط با این گروه از مشاغل است.

انتهای خبر // شبکه خبری برنا//39 - 37 - 44//www.BornaNews.ir

  

از امام صادق علیه السلام روایت شده:هر کس سوره مبارکه حشر را چهل روز و در هر روز یک مرتبه پشت سر هم بخواند و اگر یک روز از او فوت شد از ابتدا شروع نماید مهمات و حاجات او بر آورده می شود.

*****

از امام صادق علیه السلام روایت شده: هر کس حاجت دینی و دنیوی داشته باشد هفت بار سوره مبارکه بنی اسرائیل را بخواند حاجتش روا می شود. 

*****


  

 حضرت صادق عیله السلام فرموده پدرم میفرمود قل هو الله احد ثلث قرانست و قل یا ایها الکافرین ربع قران
حضرت موسی علیه السلام فرموده کسیکه مقدم دارد قل هو الله احد رابین خود وشخص جبارمنع فرمایید حقتعالی او را از شر شخص جبار و از او  خیر  برسد
حضرت صادق علیه السلام فرموده هر کس ایمان به خدا وروز قیامت دارندخواندن سوره را وانگذارد در عقب هر فریضه وهر کسی که بخواند حقتعالی برای او خیر دنیا و آخرت جمع فرماید وپدر ومادر واولاد او را بیامرزد

در خلاصه الاذکار است که حضرت زهرا صاوات الله علیها روایت است که حضرت رسول صلی الله علیه واله فر موند به او قبل خواب چهار عمل رابجا آور 1ختم قران 2پیمغبران را شفیع خود گردان3مومنین را از خود خوشنود گردانی4 حج وعمره بکنی انحضرت فرمودند سه بار قل هو الله احد بخوان پس گویا ختم قران کرده وهر گاه صلوات بفرسی بر پیغمبران قبل از من ما شفیعان تو خواهیم بود وهر گاه استغفار کنی مومنین پس تمامی ایشان از تو خوشنود شوند وهر گاه بگویی سبحان الله والحمدلله ولا اله الا الله والله اکبر پس حج وعمره کرده


حضرت علی علیه السلام نقل کرده اند که کسیکه سه مرتبه بخواند سوره قل هو الله احد را در وقتیکه بخوابگاه خود رود موکل فرماید حقتعالی به او پنجاه هزارفرشته که پاسبانی کنند او را در انشب

حضرت صادق علیه السلام روایت کرده که هر که بگذرد بر او یکروز و در نماز خود قل هو الله احد نخواند روز قیامت به او گویند ای بنده خدا نیستی تو از نمازگزارندگان

حضرت صادق علیه السلام کسی بگذرد بر او جمعه یعنی هفتهی نخواند در ان  قل هو الله احد پس بمیرد به دین ابی لهب
و کسی که برسد به او مرضی یا شدتی ونخوانددر انحال قل هو الله احد و بمیرد در آن مرض یا شدت پس او از اهل آتش است


  

فضیلت حمدو ایه الکرسی وایه شهادت وایه ملک بعد از هر نمازی

اهمیت این دعا:از حضرت صادق علیه السلام:خداوند امر کرد که این ایه را به زمین آورند چنگ زدن به عرش الهی وگفتند  خدایا مارا بسوی اهل خطا وگناهکاران میفرسی .خداوند وحی کرد بسوی ایشان که بروید به زمین بغزت وجلال خودم سوگند یاد کنم اگر کسی شما را تلاوت نکند از آل محمد وشیعیان ایشان نیستن جزآنها که نظر رحمت کنم بسویشان از رحمتهای پنهانم

ثمره خواندن این دعا:             هر روز هفتاد نظر در هر نظری هفتاد حاجت او را بر آورم واو را قبول کندهر چند که معصیت بسیار کرده باشد
در روایتی دیگر هر که این آیات رابعداز هر نمازی بخواند او را ساکن گردانم در خطیره قدس با هر گناهی واگر نکنم نظر کنم بسوی او نظر رحمت خاص خودم در هر روزهفتاد نظرکردن واگر نکنم هر روز هفتاد حاجت اورا براورده کنم بطوری که کمترنش آمرزیدن گناهان باشد و اگر نکنم اورا از شر شیطان و هر دشمنی پناه دهم ویاری دهم و مانع نشود او را از داخل شدن در بهشت جز مرگ (یعنی مرگ تنها چیزیه که مانع رفتن به بهشت شود)و
اما ان آیات اینهاست که بعد هر نمازی بخوانیم:          سوره حمد تا آخرش و ایه الکرسی تا فیها خالدون بعدش ایه شهادت ایه 18و19سوره ال عمران ایه شهد الله...تا سریع الحساب    وایه ملک ایه 26و27 سوره ال عمران ایه قل اللهم...تا بغیر حساب میباشد


  
 دو رکعت  نماز بخواند و بعد از نماز به  شماره حروف  عباس در حروف ابجد 133مرتبه بگوید:«  یَا کَاشِفَ الْکَرْبِ عَنْ وَجْهِ الْحُسَینِ اِکْشِفْ کَرْبِی بِحَقِّ اَخِیکَ الْحُسَین(ع)».

  
دو رکعت به جا آورد،در هر رکعت شصت مرتبه سوره توحید را بخواند چون از نماز فارغ شود گناهانش آمرزیده شود

  
ختم کلمه (یا علی علیه السلام) از مجربات است در مدت ده شب و هر شب در وقت معین دو رکعت نماز حاجت بخواند بعد از نماز بدون تکلم یکصد و ده مرتبه صلوات بفرستد و بعد از آن بلافاصله یکهزار و پانصد و هفتاد مرتبه بگوید (یا علی علیه السلام) و بعد حاجت خود را از خدا بخواهد و به سه مرتبه صلوات بفرستد که مجرب است.
  
توسل به حضرت على علیه السلام جهت برآمدن حاجت

روز چهارشنبه و پنج شنبه و جمعه روزه گرفته بعد از افطار دو رکعت نماز بخواند و از حال نماز خارج نشود و بلافاصله این رباعى را 110 مرتبه رو به قبله بخواند:

یا امیرالمومنین یا ذالنعم یا امام المتقین یاذالکرماننا جئناک فى حاجاتنا لاتخیبنا و قل فیها نعم


توسل به حضرت امیرالمومنین علیه السلام

هر کس در ثلث آخر شب دو رکعت نماز بخواندبا حضور قلب و بعد از آن سر به سجده گذارده چهل مرتبه این جمله را بگوید و حاجت خودرا از خدا بخواهد:

اللهم انى اسئلک بروح على ابن ابیطالب الذى ما اشرک باللّه طرفة عین ان تقضى حاجتى

از امیرالمومنین على علیه السلام نقل شده که به جهت هر حاجتى بعد از نماز صبح با حضور قلب دوازده نوبت این دعا را بخواند.

بسم اللّه الرحمن الرحیم توکلت على الحى الذى لایموت و الحمدللّه الذى لم یتخذ صاحبه و لا ولدا ولم یکن له شریک فى الملک و لم یکن له ولى من الذل و کبره تکبیرا.

  
بسیارمجرب است . هفتاد مرتبه بگوید:

یا اللّه یا محمد یا علىیا فاطمه یا صاحب الزمان ادرکنى و لاتهلکنى


  

نماز جماعت :

نمازى که دسته جمعى خوانند و در آن به امام اقتدا کنند بدین گونه که یک نفر مسلمان (و به عقیده شیعه به شرط عدالت) به نماز ایستد و دیگران به وى اقتدا کنند . نماز جماعت از شعائر اسلام است و در استحباب آن بسى تأکید شده چنانکه آیه (و ارکعوا مع الراکعین) بدان تفسیر شده و به برداشت بعضى از بزرگان از آیه (ایاک نعبد ...) اصل در نماز ، جماعت است . از امام صادق (ع) روایت است که نخستین نماز جماعت که در اسلام منعقد شد چنین بود که روزى (در آغاز بعثت) پیغمبر اکرم (ص) در نماز بود ، على (ع) به کنارش بایستاد و به حضرتش اقتدا نمود ، در این حال ابوطالب که فرزندش جعفر به همراه داشت سررسید ، جعفر را گفت : تو نیز به کنار پسر عمت نماز بخوان . و چون حضرت متوجه شد که جعفر نیز به وى اقتدا نموده پیشتر رفت (که آن دو پشت سرش قرار گیرند) ، ابوطالب شادمان شد و بازگشت .

 

پیغمبر اکرم (ص) فرمود : نماز را باید به جماعت خواند گرچه بر سر سرنیزه اى باشد. و فرمود : دو نفر به بالا (که یکى از آن دو امام باشد) جماعت است .

 

و فرمود : کسى که آنقدر به جماعت پایبند بود که در هر کجا باشد نمازش را به جماعت بخواند وى چون برق جهنده با نخستین گروه از صراط بگذرد در حالى که چهره اش درخشان تر از ماه باشد ، و هر شبانه روزى که همه نمازهاى یومیه اش را به جماعت برگزار کند ثواب شهیدى برایش ثبت گردد .

 

و فرمود : خداوند شرم دارد بنده اى را که نماز خود را به جماعت خوانده و پس از نماز از حضرتش حاجتى خواسته پیش از اینکه از جایش برخیزد حاجتش را برنیاورد .

 

حضرت رضا (ع) فرمود : امتیاز جماعت بر فرادا هر رکعتى هزار رکعت است .

 

امام باقر (ع) فرمود : کسى که از روى بى رغبتى به نماز جماعت و اجتماع مسلمین بدون عذر ، جماعت را ترک کند نماز ندارد .

 

امام صادق (ع) فرمود : به امیرالمؤمنین(ع) خبر دادند که گروهى در نماز جماعت مسجد شرکت نمى کنند . حضرت فورا خطبه اى ایراد نمود و فرمود : شنیده ام که جمعى به مسجد نمى آیند و در جماعت شرکت نمى کنند ! اینها از این تاریخ حق ندارند با ما غذا بخورند ، یا با ما آب بنوشند و یا با ما هم شور شوند یا با ما وصلت کنند ، و از غنایم مسلمین برخوردار نگردند تا اینکه در جماعت مسلمین حضور یابند ، و ممکن است دستور دهم خانه شان را بر سرشان آتش زنند .

 

پیغمبر (ص) فرمود : در نماز جماعت یومیه صف اول افضل است و در نماز میت صف آخر. (بحار:88/20)

 

و فرمود : صفهاتان را راست کنید که راست کردن صف مکمّل نماز است .

 

امام صادق (ع) فرمود : صفهاى جماعت را تکمیل کنید و تا در صف پیشین جائى هست پشت صف مأیستید ، و (حتى) اگر در حال نماز متوجه شدید که در صف جلو جاى خالى هست همچنان به حال انحراف ـ اگر جاى خالى روبروى شما نباشد ـ خود را به آنجا برسانید که آنجا پر شود .

 

از حضرت رضا (ع) روایت شده که نماز نافله به جماعت خوانده نشود که این بدعت است و هر بدعت ضلالت ، و راه ضلالت به آتش است . (بحار:88/72)

 

امام صادق (ع) فرمود : سه نفرند که نباید در نماز به آنها اقتدا نمود : کسى که مجهول الحال باشد (مذهب و روش عملیش نامعلوم باشد) ، و آنکه در باره حضرات معصومین گزافه گوئى و غلو کند گرچه امامى مذهب باشد، و کسى که آشکارا به فسق و فجور دست زند . (بحار:88/23)

 

پیغمبر (ص) فرمود : پیشنماز شما نماینده شما است به پیشگاه خدا ، پس ببینید چه کسى را در دینتان و نمازتان نماینده خویش مى سازید .

 

و فرمود : کسى که به قومى پیشنمازى مى کند در صورتى که در میان آنها داناتر و فقیه تر از او وجود داشته باشد (و با وجود این آن مردم چنین کسى را به پیشنمازى قبول داشته باشند) چنین قومى تا قیامت همواره امرشان به قهقهرى و عقبگرد باشد .

 

امام هادى (ع) فرمود : اگر زمانى بود که عدالت در آن زمان بر ظلم و جور غالب بود حرامست که کسى گمان بد به کسى ببرد مگر اینکه به بدى او یقین کند و اگر زمانى بود که جور و ظلم در آن بر عدل و داد غالب بود نمى باید کسى گمان نیک به کسى ببرد مگر اینکه به نیکى او یقین کند . (بحار:88/3 ـ 92 و 19/32)

 

نماز جمعه :

نمازى که روز جمعه به جماعت گزارند . به «جمعه» رجوع شود .

 

نماز حاجت :

نمازى که جهت قضاء حوائج و حلّ مشکلات خوانده مى شود، نماز حاجت به کیفیتهاى مختلف در روایات آمده است ، از آن جمله :

 

مقاتل گوید : به امام صادق (ع) عرض کردم : مرا جهت برآمدن حاجاتم نمازى تعلیم بفرما. فرمود : هرگاه ترا حاجت مهمى به درگاه خداوند بود ، غسل کن و پاکیزه ترین جامه هایت را بپوش و خویشتن را معطر ساز و به زیر آسمان بایست و دو رکعت نماز به این کیفیت بخوان :

 

در هر رکعت پس از حمد و در حال رکوع و در ایستادن بعد از رکوع و در هر دو سجده و در دو نشستن بین سجده ها و بعد از سجده ها پانزده بار (قل هوالله احد)بخوان، و پس از سلام نماز نیز پانزده بار مى خوانى ، آنگاه به سجده مى روى و در سجده مى گوئى : «خداوندا ! هر معبودى ـ از زیر عرش عظمتت تا فرش زمینت ـ همه باطلند ، و تنها خداوند معبود و شایسته پرستش توئى ، خداوندا ! فلان حاجتم (حاجت خویش را مى گوئى) را همین ساعت ، همین ساعت برآورده بفرما» و هر چه بتوانى در خواسته ات اصرار و ابرام و التماس کن .

 

محمد بن على بن عیسى گوید : به امام هادى (ع) نامه نوشتم و در نامه ام از آن حضرت تقاضا نمودم مرا به دعائى رهنمون شود که در آن دعا از خداوند بخواهم شرّى (مخصوص) از سرم رفع شود . حضرت این چنین مرا پاسخ دادند : دو رکعت نماز مى خوانى و در هر یک از سجده ها این دعا را چند بار تکرار مى کنى : «اللهم انت انت ، انقطع الرجاء الاّ منک ، یا احد من لا احد له ، لا احد لى غیرک» و پس از سلام نماز مى گوئى : «خداوندا ترا به حق محمد و على و امامان (و نام هر یک از ائمه معصومین را به زبان مى آورى) مى خوانم ، که آنان را به نزد تو شأن و آبروئى والا است ، که بر محمد و آل محمد درود فرستى و این که شرّ فلان ـ دشمن خود را نام مى برى ـ را از من کفایت نمائى و مرا از شرّ وى در پناه خویش بدارى، و بى آن که شرى دامنم بگیرد بار محنت او را از من بردارى . (مقنعة : 223 ـ 224)

 

نمازخانه :

اتاقى مخصوص خواندن نماز در خانه مسلمان . مسمع گوید : امام صادق (ع) نامه اى بدین مضمون به من نوشت : دوست دارم یکى از اتاقهاى خانه ات را نمازخانه قرار دهى و در آن اتاق با لباسى خشن (و وضعى ژولیده) از خدا بخواهى که ترا از آتش نجات دهد و به بهشت در آورد ، و در آن اتاق به سخن باطل نپردازى و کلمه ناسزائى به زبان نرانى . (بحار:76/162)

 

نماز خوف :

نمازهاى واجب یومیه که هنگام مواجهه مسلمانان با لشکر کفر به کیفیت خاصى ادا مى شود . به «خوف» رجوع شود .

 

نماز را چهار هزار باب است :

از امام صادق (ع) روایت شده که نماز چهار هزار حدّ و به روایت دیگر چهار هزار باب دارد . مرحوم شهید رضوان الله علیه حدود و ابواب نماز را واجبات و مستحبات نماز دانسته که واجبات را هزار تعیین نموده و کتابى را به نام الفیه در خصوص واجبات نماز تألیف نموده و مستحبات را سه هزار دانسته و کتاب نفلیه خود را بدین منظور تدوین نموده است . (بحار:82/303)

 

نماز زن و مرد کنار یکدیگر :

حریز گوید : به امام صادق (ع) عرض کردم : زن و مرد مى توانند یکى جلو دیگرى نماز بخوانند ؟ فرمود : آرى اگر بین آن دو به اندازه بار مسافرى فاصله باشد . زراره گوید: به امام عرض کردم : زن مى تواند به کنار همسرش نماز بخواند ؟ فرمود : اگر بین آن دو به اندازه بیش از یک گام یا به قدر استخوان ذراع و بیشتر باشد اشکالى ندارد . (بحار:83/335)


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ