مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 41
بازدید دیروز : 415
کل بازدید : 780765
کل یادداشتها ها : 965
خبر مایه


«همیشه این سؤال در ذهن من بود که چرا در راهپیمایی ها اکثریت با زنان محجبه است اما روز بعد و روزهای دیگر این اکثریت در خیابان ها کمتر دیده می شوند. به این نتیجه رسیدم که شاید زنان محجبه مؤمنه با اینکه بسیار فعالند و منشأ بسیاری از امور خیر در جامعه هستند، کمتر از خانه ها خارج می شوند و جز برای کارهای ضروری بیرون نمی آیند. «حجت الاسلام حمید رسایی» که جذابیت عفاف را در قسمت پیشین گزارش تشریح کرد، بعد از گفتن عبارات بالا درباره بدحجابان می افزاید: «باید از خودمان شروع کنیم؛ از ادارات و دانشگاه های دولتی. چطور برای هر امری کلاس آموزش می گذاریم، درباره حجاب نیز این کار را بکنیم. در دانشگاه ها هم باید کار فرهنگی بشود. در بیمارستان ها، آموزش و پرورش و دیگر جاهای دولتی.»
«میرتاج الدینی» هم می گوید: «دولت، نسبت به دستگاه های خود، قانون عفاف و حجاب را اجرا کند؛ البته در فضای مناسب همراه با تبلیغات خوب و با تشویق و الگوسازی.»
برخورد، هرگز!
«نباید رفتار عده ای قلیل از آقایان و بانوان که میعارها را نادیده می گیرند، مبنای داوری قرار گیرد و این گروه اندک باید دقت داشته باشند که محیط اجتماعی، تأثیرگذار بر همه آحاد جامعه است و همه باید به معیارهای اخلاقی و قانونی جامعه پایبند باشند.» محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران این سخنان را در جلسه روز یکشنبه سوم اردیبهشت ماه 1385 بیان کرد و افزود: «مسائل فرهنگی یک شبه حل نمی شود و نباید براساس جوسازی ها و جنجال ها، دستگاه های فرهنگی و انتظامی دچار انفعال شوند.»
در عین حال وزیر کشور از برخورد با عده محدودی که هنجارهای جامعه را تخریب می کنند، خبر داد. یعنی همان عده قلیل از آقایان و بانوانی که بدحجابی را رواج می دهند و حق مؤمنان را زیر پا می گذارند.
«لاله افتخاری» با اشاره به اینکه ترویج عفاف امری سلبی نیست، می افزاید: «کمیسیون فرهنگی مجلس از یکسال و نیم پیش دنبال این بوده که برای جلوگیری از بدحجابی اقداماتی انجام دهد؛ به هر حال کار فرهنگی به صورت تدریجی نتیجه می دهد.»
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد قم نیز با تاکید بر این نکته که کار فرهنگی، دیربازده است، ادامه می دهد: «همواره این قاعده ما را ترسانده و موجب شده تا به کارهای شلاقی و غیرفرهنگی رو بیاوریم؛ کارهایی که مسکن بوده و درمان نهایی نبوده اند. اینکه کار فرهنگی دیربازده است، نباید ما را متوقف کند؛ بلکه باید از جایی شروع کرد.»
«سیدمحمدرضا میرتاج الدینی» نماینده مردم تبریز در مجلس نیز با اشاره به سال پیامبر اعظم(ص) می گوید: «سال پیامبر است. رفتارها باید ملایم و منطقی و به دور از برخورد باشد. خداوند به پیامبر اعظم(ص) می فرماید که اگر تند و خشن بودی، مردم از دور تو پراکنده می شدند. در کار فرهنگی به ویژه در مقابل جوانان باید طوری رفتار کرد که آنان مشتاقانه بپذیرند. در مقوله حجاب هم اینگونه باید عمل کرد.»
آغاز از حلقه پایانی
نیروی انتظامی تهران بزرگ، اعزام گشت های ارشادی به سطح پایتخت را آغاز کرده و این واحدها که یکصد پلیس زن آنها را همراهی می کنند، وظیفه دارند با رعایت ادب، آسیب های اجتماعی ناشی از بدحجابی را تذکر دهند. این واحدها البته وظیفه جلوگیری از آلودگی صوتی را نیز برعهده دارند.
پیامد این طرح را از زبان تعدادی از جوانان هنجارشکن به عنوان یکی از گروه های مرجع در ترویج امر بدحجابی باید شنید. «سارا-ح» دانشجوی جغرافیا می گوید: «تفریحی که نداریم؛ در نوع لباس پوشیدن هم آزاد نیستیم! جلوی من را گرفتند و تذکر دادند آنجا مقنعه ام را جلو کشیدم؛ اما وقتی کمی دور شدم، تیپم را درست! کردم.»
دوستان هم تیپ او نیز همین رفتار را در مواجهه با گشت های ارشاد انجام داده بودند.
دلیل آن را یک مهندس راه و ساختمان چنین تشریح می کند: «برخورد، آخرین راه است حتی اگر مؤدبانه باشد. جوان های نسل امروز، آمریت دیگران را نمی پذیرند؛ غیرجوان ها هم نمی پذیرند. رفع بدحجابی را از حلقه آخر شروع کرده اند.»
این مهندس که خود را متولد 1342 معرفی می کند، معتقد است که اگر تاثیر مثبتی هم داشته باشد، موقتی است و پس از مدتی وضع به همان منوال برمی گردد؛ یا حتی بدتر هم می شود.
بازگشتی نو
یک کارشناس امور مذهبی- فرهنگی درباره اینکه مردم باید به سنت های گذشته در قالبی نو توجه کنند، می گوید: «لباس روحانیت با پوشش مردان 90-80 سال پیش تنها یک تفاوت داشت و آن هم در پوشش سر بود. مردم عادی کلاه نمدی بر سر داشتند و روحانیون عمامه. اما در دوران رضاشاه پوشش مردها عوض شد و بعد هم که کشف حجاب به وجود آمد و زنان را به برهنگی کشاند.» این کارشناس می افزاید: «باید به اصالت های خودمان برگردیم. لباسی متناسب با فرهنگ خودمان و البته ذائقه و سلیقه مردم تهیه کنیم و آن را رواج دهیم.»
«حجت الاسلام حمید رسایی» نیز سخن آن کارشناس را این گونه تکمیل می کند: «لباس های جدید و در عین حال متنوع و متناسب با فرهنگ کشورمان به مردم معرفی کنیم، به طور مثال در قم چادری طراحی شده که چیزی بینابین چادر عربی و ایرانی است. هم پوشیده است و هم شکیل.» رسایی ادامه می دهد: «پاکستانی ها با وجود تغییرات سیاسی گوناگون، لباس ملی خود را تغییر ندادند اما رضاشاه پوشش غربی را به لباس ایرانی ترجیح داد و ریشه بدحجابی هم به همان زمان برمی گردد. باید مردم را تشویق کنیم تالباس ایرانی بپوشند.»
«محمود سالارکیا»، معاون دادستان تهران نیز در این زمینه می گوید: «ما به افراد می گوییم از پوشاک نامناسب استفاده نکنند، ولی هیچگونه جایگزینی را معرفی نکرده ایم.»
نهی از منکر به دنبال امر به معروف
«اولین آمر به معروف خداوند متعال است. خداوند در پوشش امر به معروف، نهی از منکر هم می کند. اینکه خداوند به زنان امر می کند خودشان را بپوشانند، هم امر به معروف یعنی پوشیده بودن است و هم نهی از منکر به معنای عریان نبودن.» مدیر یک مؤسسه عالی علمی- کاربردی با بیان این مطالب می افزاید: «همیشه امر به معروف و نهی از منکر با هم است. پس اگر زمینه رفتن به سوی معروف فراهم نباشد، منکر پدیدار می شود و اگر زمینه برای امر به معروف نباشد، طبیعتاً نهی از منکر با محدودیت مواجه شده و در جاهایی ناممکن می شود. برای بدحجابی اول باید زمینه برچیده شدن آن به لحاظ فرهنگی و اقتصادی- جلوگیری از تولید و عرضه لباس نامناسب- با فرهنگ جامعه فراهم شود و در عین حال کار رسانه ای به ویژه از طریق صدا و سیما و سینما انجام گیرد که در این صورت اکثریت بدحجاب ها به معروف رو می آورند و آن عده قلیل که لجاجت می کنند و عناد می ورزند را می توان به مجازات عملشان رساند.»
کار فرهنگی در زمینه حجاب، امر به معروف و نهی از منکر است و برخورد آخرین مرحله در بازداشتن معاندان از بدحجابی یا به تعبیر صریح تر بی حجابی. طرح لباس ملی، ساخت فیلم و سریال درباره حجاب، آموزش و هر کار دیگری در این زمینه نیز همین مصداق را دارد. خداوند وعده می دهد به کسانی که از امر او سرپیچی نمی کنند و عفاف می ورزند که رستگار می شوند.
ماهی سیاسی!
«تجمع جمعی از خانواده های شهدا و متدینین در مقابل مجلس شورای اسلامی با هدف جلوگیری از بدحجابی انجام شد و هدفی جز خیرخواهی برای آحاد زنان و دختران این کشور نداشت؛ اما برخی که در سابقه فعالیت آنها در هر جایی که بوده اند تنها چیزی که دیده نشده، به ویژه در سال های اخیر، دلسوزی برای وضع پوشش مردم است و همواره در جهت بی هویت کردن ایرانی قدم برداشته اند با ایجاد شایعات وبزرگ نمایی فعالیت هایی که به عنوان برخورد با بدحجابان مطرح شد، قصد داشتند تا از آب گل آلود فرهنگی- اجتماعی ماهی سیاسی بگیرند.»
«این سخنان یک روزنامه نگار است. او در ادامه چنین می گوید: «روزنامه شرق عملا در سر مقاله خود حجاب زن ایرانی را آن چیزی قلمداد کرد که در پروازهای خارجی دیده می شود و در گزارشی که تحت عنوان تیتر یک خود منتشر کرد، برخورد نیروی انتظامی را به تمسخر گرفت و طرفداران حجاب را از افراد فرودست جامعه به لحاظ موقعیت شغلی و اجتماعی برشمرد، در حالی که طرفداری از آزادی پوشش را به قشر فرهیخته نسبت داد و محجبه بودن اکثریت زنان و دختران کشور را به نوعی، منکر شد.» یک کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر وضعیت نامطلوب حجاب در شهرهای بزرگ کشور می افزاید: «در چند روز گذشته روزنامه های مثلا اصلاح طلب با بهانه قراردادن این موضوع و مسئله دستور رئیس جمهور درباره مجاز بودن ورود بانوان به ورزشگاه ها و مخالفت مراجع عظام، دولت و کلیت نظام را به ناتوانی در تصمیم گیری و اداره امور کشور متهم کردند و از کاهی، کوه ساختند.» وی طرح این مسائل را در حالی دانست که خواسته اکثریت مردم، رفع معضل بدحجابی است و اختلاف تنها در سلیقه هاست، حال آن که این رسانه ها که ادعای مردم سالاری دارند، هیچگونه طرحی برای رفع این معضل ندادند و فقط دستگاه های مسئول در این زمینه را به تمسخر گرفتند یا سعی در بدنام کردن آنها نمودند.»
پوشش اسلامی درکلام استاد شهید
«حمید عبادی» دانشجوی رشته ارتباطات می گوید: «راست حسینی به مردم حجاب درست را معرفی کنیم. به نظر من مراجعه به آرای شهید مطهری در این خصوص، حجت را برای ما تمام می کند. آن شهید بزرگوار  حجاب را لباس پوشیدن تفسیر نمی کرد، بلکه پوشاندن بدن را به شکلی که برجستگی های تحریک آمیز آن از زیر لباس نمایان نباشد، حجاب می دانست و حالا باید پرسید با این مبنا، چند درصد از خانم های هموطن ما به ویژه مانتویی ها، حجابشان درست نیست.»
وی به این نکته اشاره می کند که: «سرخودمان را کلاه شرعی نگذاریم، وضعیت حجاب در شهرهای بزرگ کشور نگران کننده است و تا دیر نشده باید فکری کرد که صد البته در رأس آن فرهنگ سازی در چارچوب امر به معروف و نهی از منکر است.»





طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ