با عرض تسلیت به مناسبت رحلت این دانشمند بزرگ علم و ایمان، گوشهای از زندگینامهی آن بزرگوار را برایتان میآورم.
گلشن تاریخ پر افتخار ایران اسلامی همواره حضور صاحبدلان آگاه و دانشوران پاک نهاد را به خود دیده و از گستره آسمان علم و عرفان آنان استفاده کرده است.
آیت الله عبدالکریم حقشناس از زمرهی این فرهیختگان است که در سالیان دور در تهران چشم به جهان گشود و زندگی پرفراز و نشیبی را در راه درک و تبلیغ آموزههای دینی آغاز کرد.
وی با هوش سرشار و استعداد فراوان خود در حوزه علمیه تهران با بهرهمندی از محضر اساتید بزرگی همچون آیتالله میر سید علی حایری، میرزا طاهر تنکابنی و آیتالله محمد حسین زاهد در اندک زمانی پلههای رشد را پشت سر گذاشت و با شوق فراوان از زلال معارف عرفانی آیتالله شاهآبادی بهره برد.
پس از چندی این عالم فرزانه به شهر علم و ایمان، قم رهسپار شد و در راه رسیدن به درجه اجتهاد از دروس پربار آیتالله سید محمد حجت، حضرت آیتالله بروجردی و آیتالله سید محمد تقی خوانساری و درس فلسفه امام خمینی (ره) بهرههای فراوان گرفت و موفق به دریافت اجازه اجتهاد از اساتید گرانقدری مانند حضرات آیات سید ابوالقاسم موسوی خوئی، سید محمد حجت کوه کمرهای، محمد علی شاهآبادی، سید احمد زنجانی، شیخ ابوالقاسم اصفهانی، شیخ عبدالنبی عراقی، سید محمد حسین بروجردی، سید محمد تقی خوانساری شد.
آیتالله حق شناس پس از دریافت اجازه اجتهاد به پیشنهاد حضرت آیتالله بروجردی به تهران هجرت کرد تا جوانان تشنه علم و معرفت این دیار را از چشمهسار زلال معارف الاهی سیراب کند.
وی در تهران تدریس علوم مختلف نقلی و عقلی را سرمشق خود قرار داد و سالها در مدرسه سپهسالار قدیم، وظیفه عمل به وقفنامه آن را به عهده گرفت.
طلاب مدرسه فیلسوف الدوله و نمازگزاران مسجد امین الدوله تهران سالها از درس اخلاق عملی این عالم فرزانه بهرهمند شدند.
مدرسه علمیه این عالم فرزانه هماکنون پذیرای جوانان پاک و جویندگان راستین معرفت است.
برگرفته از : خبرگزاری رسا