مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 346
بازدید دیروز : 361
کل بازدید : 780169
کل یادداشتها ها : 965
خبر مایه


انتخاب همسر یکى از حساس‏ترین مراحل زندگى هر جوانى اعم از دختر و پسر است.
ازدواج مرحله‏ى انتخاب سرنوشت یکى عمر زندگى مشترک و اساس مهم سازندگى تاریخ چندین نسل بالقوه، و نقطه‏ى پایه‏گذارى آینده‏اى براى فرزندان و نوادگان و سازندگان جامعه‏ى فرداست. ملاحظه مى‏شود که بدین‏گونه، مسأله‏ى ازدواج از صورت یک امر شخصى، و خصوصى خارج مى‏شود و جنبه‏ى اجتماعى و عمومى و تاریخى به خود مى‏گیرد که چه بسا در سرنوشت و تاریخ و آینده‏ى ملت یا ملتهایى نقش مهم و تعیین‏کننده داشته باشد.
از این رو انتخاب همسر شایسته کارى است دشوار و به خصوص براى دختران چندان به سهولت و سادگى امکان‏پذیر نیست. بلکه این امر مهم، باید روى اصول و قوانین حساب‏شده، و اساس ثابت و لایتغیرى که در طول قرون و اعصار حکومت داشته است استوار باشد و در مسیر آن حرکت کند تا خداى نکرده انحرافى صورت نگیرد. لذا مطمئن‏ترین اصول در این مود، همانا رعایت قوانین الهى و تعالیم جاودانى آسمانى است که به افراد بشر مى‏آموزد که پدر و مادر، در شرایط عادى و عمومى، همواره بیش از فرزندان در این باره تجربه و آگاهى دارند و با دلسوزى و دقت بیشترى، بدون تأثیر احساسات آنى و زودگذر مى‏توانند تصمیمات شایسته و سازنده بگیرند. بر این اساس، مشاوره با پدر و مادر و جلب نظر و رضایت آنان، از شرایط اصلى ازدواج دختران قرار مى‏گیرد و برخى آن را از جمله‏ى فرایض و واجبات و ارکان به شمار آورده و تخطى از آن را کارى ناروا و در حد اسقاط واجب دانسته‏اند. با این همه باید توجه داشت که این اجازه و رضایت هم بایستى جنبه‏ى صحیحى و عقلانى و منطقى داشته باشد و اگر از روى نادانى و دشمنى یا لجاج، مسأله مخالفت پدر و مادر مطرح شود و یا پدر و مادر از این قدرت خود سوءاستفاده کرده و آن را بدون جهت و دلیل عقلانى به کار گیرند و تنها خودخواهى و تمایلات غیر منطقى خود را در نظر داشته باشند، چنین حقى از آنا سلب مى‏گردد. آنچنان که رضایت و آزادى دختر نیز در انتخاب همسر شایسته و دلخواه، کاملاً مورد نظر و توجه شارع مقدس اسلام قرار گرفته و در این مورد براى دختران مسلمان حقوقى منظور شده است که نظیر آن را با آن همه وسعت و عمق و توجه در هیچ جاى دیگر نمى‏توان سراغ گرفت.
پیامبر اکرم که خود پایه گذار و مجرى برنامه‏هاى الهى و پیاده‏کننده‏ى قوانین آسمانى در روى زمین است، دخترش فاطمه (ع) را در انتخاب شوهر آزار گذاشت و بدون این که کمترین تحمیل و فشارى در این باره روا دارد، براى آزادى عقیده‏ى او و رعایت حقوق اسلامى‏اش کمال احترام را قائل شد تا این امر، سرمشقى براى جامعه و تاریخ اسلام باشد. نکته‏ى مهم در اینجا آن بود که پیامبر (ص) به خوبى مى‏دانست که در امر ازدواج فاطمه، نه فقط سرنوشت آینده‏ى او، بلکه خیر و مصلحت جوامع بشرى و نسل‏هاى آتى اسلام مطرح است.
با این که پیامبر اسلام چند دختر شوهر داده بود، ولى هرگز دیده نشده بود که اراده و اختیار را از آنان سلب کرده باشد. هنگامى که على بن ابیطالب (ع) سرباز شجاع و دلاور اسلام براى خواستگارى زهراى مرضیه نزد پیامبر اسلام (ص) رفت، پیامبر اسلام فرمودند: تاکنون چند نفر دیگر به خواستگارى آمده‏اند و من شخصاً این مسأله را با دخترم در میان گذاشته‏ام. اما او به علامت نارضائى چهره‏ى خود را برگردانده است. اکنون نیز خواستگارى تو را به اطلاع او مى‏رسانم».

  لم یوجد هامشاَ.

 





طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ