مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 41
بازدید دیروز : 415
کل بازدید : 780765
کل یادداشتها ها : 965
خبر مایه


« قرائت قرآن برای اموات »

 

امام صادق (ع) می فرماید : هر که نزد قبر برادر مؤمن خود برود و رو به قبله دست بر قبرش بگذارد و هفت مرتبه سورة « انا انزلنا » بخواند از ترس بزرگ قیامت ایمن گردد . و خداوند او و صاحب قبر را بیامرزد و ملکی را بفرستد که در نزد او خدا را عبادت کند و ثواب عبادت آن ملک را برای میت بنویسند و چون از قبرش محشور شود به هر هولی از اهوال قیامت که برسد حق تعال به سبب آن ملک آن هول و ترس را از او دفع کند تا داخل بهشت شود .

امام صادق (ع) می فرماید : در نزد قبر مؤمن سورة حمد ـ ناس ـ فلق ـ اخلاص ـ آیه الکرسی را هر یک سه مرتبه و سورة قدر را هفت مرتبه بخوانید .

پیامبر (ص) می فرماید : هرکه یازده مرتبه سورة اخلاص بخواند و ثوابش را به روح اموات آن قبرستان هدیه بفرستد بعدد آن مردگان اجر و ثواب یابد .

 

« صدقه دادن برای اموات »

 

پیامبر (ص) می فرماید : هدیه بفرستید برای مردگان . پرسیدند چگونه . فرمودند با دعا و صدقه .

پیامبر (ص) می فرماید : ارواح مؤمنین هر جمعه به آسمان دنیا مقابل خانه های خود می آیند و فریاد می کنند با آوازی حزین ، ای خانوادة من ، ای پدر و مادر من ، ای خویشان من مهربانی کنید ما را به درهمی یا قرص نانی یا به جامه ای که خداوند بپوشاند شما را از جامة بهشت . پس فریاد می کند زود بفرستید صدقة مردگان را .

 پیامبر (ص) می فرماید : هر صدقه که برای مرده داده می شود ملکی آنرا می گیرد و قرار می دهد در طبقی که شعاع نور آن به هفت آسمان می رسد . پس می ایستد بر لب قبر و فریاد می کند ، سلام بر شما ای اهل قبور . خانواده و دوستان شما فرستادند این هدیه را به سوی شما . پس صاحب قبر آنرا می گیرد و داخل قبر خود می سازد و با آن صدقه قبرش بزرگ و فراخ می شود .

پیامبر (ص) می فرماید : آگاه باشید هر که مهربانی کند مرده را به صدقه پس برای اوست نزد خداوند از اجر به سنگینی کوهی مانند احد . و در روز قیامت نیز در سایة عرش خدا قرار خواهد گرفت . روزی که سایه ای نیست در آن جز سایة عرش خدا . و شخص صدقه دهنده و مرده هر دو بواسطة صدقه نجات می یابند .

پیامبر (ص) می فرماید : میت خطاب می کند به دیگران که می دانستم مرا در تاریکی قبر تنها خواهید گذاشت . توقع دارم که مرا از دعا و صدقه و احسان فراموش نکنید .

پیامبر (ص) می فرماید : نمی گذرد بر میت ساعتی سخت تر از شب اول قبر . پس رحم نمایید مردگان خود را به صدقه .

امام صادق (ع) می فرماید : هر که برای میتی عمل صالحی بکند خداوند ثواب آنرا مضاعف می گرداند و میت به آن عمل منتفع می گردد .

امام صادق (ع) می فرماید : هرگاه شخصی به نیت میتی صدقه ای بدهد خداوند جبرئیل را امر      می نماید که هفتاد هزار ملک به نزد قبر او می روند و هر یک طبقی در دست دارند از نعمت های الهی و هر یک به او می گویند سلام بر تو ای دوست خدا . این هدیة فلان مؤمن است برای تو . پس قبر او روشن می شود و خداوند هزار شهر در بهشت به او کرامت می فرماید و هزار حوری به او تزویج می نماید و هزار حله به او می پوشاند و هزار حاجت او را روا می کند .

از شیخ عباس قمی حکایت شده : امیر خراسان را در خواب دیدند که می گفت بفرستید برای من آنچه را که می اندازید برای سگان خود که محتاج آن هستم .

از علامه مجلسی نقل است که : باید مردگان را فراموش نکنید . زیرا که دست ایشان از اعمال خیر کوتاه گردیده و از جانب فرزندان و خویشان و برادران مؤمن امید دارند و احسان ایشان را چشم به راهند . خصوصاً دعا کردن در نماز شب و بعد از نمازهای واجب و زیارت کردن مشاهد مشرفه .

و عمدة خیرات آن است که قرضهای ایشان را ادا کنند و ایشان را از حقوق خدا و خلق بری گردانند و سعی کنند عباداتی که از ایشان فوت شده به جا آورند .

 

« نماز برای اموات »

 

امام صادق (ع) در هر شب از برای فرزند خود و در هر روز برای پدر و مادر خود دو رکعت نماز می خواند ، که در رکعت اول سورة قدر و در رکعت دوم سورة کوثر را بعد از حمد قرائت می نمود .

امام صادق (ع) می فرماید : بر میت داخل می شود در قبرش نماز و روزه و حج و صدقه و سایر اعمال خیر و دعا . و ثواب آن اعمال برای کسی که آن اعمال را انجام داده نیز نوشته می شود .

 

امام صادق (ع) می فرماید : بسا باشد که میت در تنگی و شدتی بوده باشد و خداوند به او وسعت دهد و تنگی و سختی را از او بردارد . پس به او بگویند این فرج و خوشحالی که ترا روی داد به سبب نمازی است که فلان برادر مؤمن برای تو انجام داد .

پرسیدند آیا می توان دو میت را در یک نماز شریک گرداند ؟ امام فرمودند بلی و میت شاد         می شود و فرج می یابد به دعا و استغفاری که برای او کنند . چنانچه زنده شاد می شود به خاطر هدیه ای که برای او ببرند .

« احکام رساله »

 

1.        بعد از دفن مستحب است صاحبان عزا را سر سلامتی دهند ولی اگر مدتی گذشته باشد که بواسطة سر سلامتی دادن مصیبت یادشان می آید ترک آن بهتر است . و نیز مستحب است تا سه روز برای اهل خانة میت غذا بفرستند و غذا خوردن در نزد آنان و در منزلشان مکروه است .

2.        مستحب است انسان در مرگ خویشان خصوصاً در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد می کند بگوید : « انا لله و انا الیه راجعون » . و برای میت قرآن بخواند . و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد .

3.        احتیاط واجب آن است که در گریه بر میت صدا را خیلی بلند نکنند .

4.        اگر مرد در مرگ زن یا فرزند یقه یا لباس خود را پاره کند یا اگر زن در عزای میت صورت خود را بخراشد به طوری که خون بیاید یا موی خود را بکند باید یک بنده آزاد کند یا ده فقیر را طعام دهد و یا آنها را بپوشاند . و اگر نتواند باید سه روز روزه بگیرد بلکه اگر خون هم نیاید بنابر احتیاط واجب به این دستور عمل نماید .

5.        مستحب است قدری تربت حضرت سید الشهداء را با کافور مخلوط کنند ولی باید از آن کافور به جاهایی که بی احترامی می شود نرسانند .   

 

 






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ