سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 52
بازدید دیروز : 64
کل بازدید : 751869
کل یادداشتها ها : 965
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

آیت الله محمد فاضل موحدی لنکرانی در سال 1310 ش دیده به جهان گشودند. پدر بزرگوارشان از اساتید حوزه علمیه قم و از مهاجرین قفقاز بود که سال‌ها در مشهد مقدس و حوزه علمیه زنجان به تحصیل و تدریس اشتغال داشت، یک سال پس از تأسیس حوزه علمیه قم وارد این حوزه شد.
تحصیلات ابتدایی
آیت الله محمد فاضل لنکرانی پس از اتمام دوره تحصیلات ابتدایی، از ادامه تحصیل در مدارس جدید چشم پوشیدند و با عشق وعلاقه به جامعه طلاب علوم دینی پیوستند. ایشان از همان آغاز طلبگی ارتباط علمی و معنوی با آیت الله سید مصطفی خمینی ـ ره ـ فرزند ارشد امام خمینی ـ ره ـ پیدا کردند که در ادامه راه کمک بسیاری به ایشان بود.
تحصیلات عالی
آیت الله فاضل لنکرانی در نوزده سالگی خواندن درس خارج فقه را آغاز کردند. ایشان در محضر درس آیت الله بروجردی ـ ره ـ حاضر می‌شدند. آیت الله فاضل لنکرانی هر درسی را که در محضر آیت الله بروجردی ـ ره ـ مطرح می‌شد، همان روز به زبان عربی می‌نوشتند. چندی بعد، روزی که مرحوم آیت الله بروجردی ـ ره ـ در منزل پدری استاد، همان نوشته‌ها را ملاحظه کرده بودند، خطاب به پدر بزرگوارشان فرموده بودند که هیچ فکر نمی کردم آقا محمد با این سن و سال اندک بتواند به این خوبی به تمام رموز ویژگی درس‌ها آشنا باشد، مخصوصا آنها را در قالب عباراتی جالب توجه از نظر تفهیم و تفهم و آنهم به زبان عربی به رشته تحریر در آورد.
در همان ایام بود که امام خمینی ـ ره ـ اسلامی ، تدریس یک دوره علم اصول را آغاز کردند و شیفتگان فراوانی گرد شمع وجود ایشان جمع شدند. یکی از پرشورترین شاگردان ایشان، آیت الله فاضل کنکرانی بودند. ایشان آن روزها ضمن حضور در درس مرحوم آیت الله بروجردی، در جلسات فیض بخش امام امت ـ ره ـ شرکت می کردند و بدین‌سان یک دروه اصول کامل از مباحث الفاظ و مباحث عقلیه را در محضر امام خمینی ـ ره ـ گذراندند که حدود هفت سال به طول انجامید.
همچنین امام خمینی ـ ره ـ در کنار درس اصول، یک دروه درس فقه از کتاب طهارت آغاز کردند که از همان نخستین روز، آیت الله فاضل لنکرانی در آن جلسات شرکت کردند. ایشان درس فقه امام راحل ـ ره ـ را با دقت، هوشیاری و تیزبینی خاص خود ضبط و ثبت می‌کردند. حاصل این نوشته‌ها چند جلد کتاب شد. این‌گونه این استاد برجسته حوزه علمیه قم عمر پر ثمرش را در راه تحصیل علم و تدریس آموخته‌ها و اندوخته‌های خود گذرانده‌اند، ایشان در کنار درس‌های فقه و اصول، چند سال از عمر پر ثمرشان را در درس‌های فلسفه و حکمت گذراندند. در این رشته استاد ایشان، مرحوم علامه طباطبائی بود که در محضر پر بارش طی سال‌ها، قسمتی از مباحث منظومه سبزواری و سپس کتاب اسفار ملاصدرای شیرازی را تعلیم گرفتند.البته در کنار همه اینها در مباحث دیگری چون بحث های مسائل عقیدتی و نیز مباحثی از درس اخلاق شرکت می کردند و از استادان دیگری هم به طور پراکنده بهره گیری و کسب فیض می نمودند .
ایشان بر اساس هوش سرشار و کم نظیری که داشتند به سرعت به درجه اجتهاد رسیدند. پس از آن همه تحصیل علوم و معارف اسلامی، بویژه پس از یازده سال تعلیم پیوسته در محضر آیت الله بروجردی و نه سال شرکت عاشقانه در محضر دانشمند آفرین و مکتب انسان‌ساز درس‌های امام خمینی ـ ره ـ ، وقتی هنوز جوانی سی ساله بودند دیگر به تقلید نیاز نداشتند.
آیت الله فاضل لنکرانی در کنار این فعالیت‌های علمی، در مبارزات سیاسی نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی ـ ره ـ شرکت فعال داشتند و به عنوان عضو برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بارها دستگیر شدند و در زندان رژیم سفاک پهلوی شکنجه و سرانجام به بندر لنگه و مناطق کویری یزد تبعید شدند.
سوابق تدریس
ایشان در نخستین سال‌های جوانی خود، همواره تحصیل و تدریس را به موازات یکدیگر انجام‌ می‌دادند.‌ هم اکنون قریب 23 سال است که استاد به تدریس خارج اشتغال دارند و گروه کثیری بالغ بر هفتصد نفر از فضلا که غالبا مردانی عالم، آگاه و دارای تحقیقات و تألیفات هستند و به نوبه خود به تدریس عده زیادی اشتغال دارند، در جلسات درس خارج ایشان شرکت می کنند و از چشمه جوشان علوم و فضائل ایشان سیراب می‌شوند.
هم‌اکنون درس خارج فقه آیت الله فاضل لنکرانی در دفتر ایشان صبح‌ها برگزار می‌شود.
تألیفات

نهایة التقریر فى مباحث الصلوة(در مقدمات)؛
نهایة التقریر فى مباحث الصلوة(الجزء الاو)؛
نهایة التقریر فى مباحث الصلوة(الجزء الثانى)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الاجتهاد)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الطهاره و المیاه)؛.
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریرالوسیله (کتاب أحکام الوضوء و التخلّی)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب النجاسات)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله، (کتاب الاجاره)؛
تفصیل الشریعه فی شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الصلوة)؛
تفصیل الشریعه فی شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحدود)؛
تفصیل الشریعه فى شرح کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحج، الجزء الثانى)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحج، الجزء الثانى)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (الکتاب الحج، الجزء الثالث)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحج، الجزء الرابع)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب الحج، الجزء الخامس)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب الطلاق و المیراث)؛
تفصیل ااشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب النکاح)؛
تفصیل الشریعه فى کتاب تحریر الوسیله (کتاب القضاء و الشهادات)؛
احکام الحج؛
تبیان الاصول؛
الاحکام الواضحه؛
رساله توضیح المسائل؛
الحواشى على العروة الوثقى ؛
حاشیه بر کتاب طهارة مصباح الفقیه مرحوم محقق همدانى؛
مناسک حج؛
مدخل التفسیر؛
چهره هاى درخشان در آیه تطهیر؛
ائمه اطهار یا پاسداران وحى در قرآن کریم.

نشانی دفتر: قم، سه راه بازار تلفن 7706040(0251)
پایگاه اطلاع رسانی: www.LanKarani.net





 

















 


  
رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله و سلم در جنگ تبوک ‏فرمود: خداى تعالى مرا امر کرد که فاطمه را با على تزویج کنم و چون تزویج کردم جبرئیل بمن گفت که خداى تعالى بهشتى بنا کرد از لؤلؤ که بین هر ستونى تا ستون دیگر از یاقوت است که با طلا محکم بسته شده و سقفهاى آن را از زبرجد سبز قرار داده و طاقهاى آن را از لؤلؤ برق‏دهنده با یاقوت قرار داده و غرفه‏هائى در آن قرار داد که یک خشت آن از طلا و یک خشت آن از نقره و یک خشت آن از در و یک خشت آن از یاقوت و یک خشت آن از زبرجد است و در آن چشمه‏هائى جوشنده‏اى قرار داده که نهرهائى اطراف آنها را فروگرفته و بالاى آن نهرها قبه‏هائى از در قرار داده که شعبه شعبه مى‏شود به زنجیرهاى طلا و دور آن قبه‏ها را انواع درختها احاطه کرده و در هر قصرى قبه‏اى بنا نموده و در هر قبه تختى قرار داده از یکدانه در سفید و آن را بسندس و استبرق پوشانیده و فرش زمین آن به زعفران پیراسته که در میان آن مشک و عنبر آمیخته و در هر قبه‏اى حوریه‏ایست و براى هر قبه‏اى صد در قرار داده که هر درى دو چشمه جارى و دو درخت است و هر قبه‏اى مفروش و در اطراف آن آیةالکرسى نوشته شده
گفتم اى جبرئیل این بهشت را خدا براى چه کسى آفریده گفت خدا آن را براى فاطمه و على آفریده و این غیر از بهشتهاى ایشان است تحفه‏ایست که خدا به ایشان تحفه داده چشمت روشن باد اى رسول خدا و رحمت همیشگى خدا بر تو

  

شهادت حضرت فاطمه (س) تسلیت باد.

بیاییم در ایام اندوهگین فاطمیه در کنار عزاداری به ابعاد مختلف زندگی حضرت فاطمه (س) مانند حجاب  / ولایت / نماز/ دعا/ شفاعت/ستم/همسرداری و... از دیدگاه ایشان بپردازیم.چرا که عزاداری همراه با تفکر و یافتن هدف و به کار بردن رفتار ائمه در زندگی ارزش پیدا می کند.از تمام عزادارن فاطمی التماس دعا دارم.در دعاهای خودمان اموات را هم فراموش نکنیم.

به حق حضرت فاطمه(س) خداوند از کناهان پیشینیان و اموات ما و همچنین از گناهان ما و پدر و مادر ما بگذرد.

در ایام فاطمیه از روز اول تا آخرین روز به طور مرتب هر روز نماز حضرت فاطمه(س) را بخوانید.من تاثیر خواندن این نماز را در ایام فاطمیه دیده ام.برای من و خانواده ام هم دعا کنید که در این دنیای کثیف همه به دعا محتاجیم.

کیفیت خواندن نماز حضرت فاطمه(س):

 نماز استغاثه به حضرت زهرا سلام اللّه علیها
نماز استغاثه به حضرت بتول سلام اللّه علیها روایت شده که هر گاه تو را حاجتى باشد به سوى حق تعالى و سینه ات از آن تنگ شده باشد پس دو رکعت نماز بکن و چون سلام نماز گفتى سه مرتبه تکبیر بگو و تسبیح حضرت فاطمه سلام اللّه علیها
بخوان پس بسجده برو و بگو صد مرتبه
(یا مولاتى یا فاطمه اغیثینى )

پس جانب راست رو را بر زمین گذارد و همین را صد مرتبه بگو پس جانب چپ رو را بر زمین گذار و صد مرتبه بگو پس باز به سجده رود و صد و ده مرتبه بگو و حاجت خود را یاد کن به درستى که خداوند بر مى آورد آن را.


  

 وظیفه ما شیعیان و محبان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها این است که در تمام اماکن مقدس آنحضرت را زیارت نمائیم و در مقام زیارت بگوئیم :
السلام علیک یا سیده نساء العالمین
السلام علیک یا والده الحجج على الناس اجمعین
السلام علیک ایتها المظلومته الممنوعته حقها
السلام علیک یا بنت رسول الله . السلام علیک یا بنت نبى الله
السلام علیک یا بنت حبیب الله . السلام علیک یا بنت خلیل الله
السلام علیک یا ینت صفى الله السلام علیک یا بنت امین الله
السلام علیک یا بنت خیر خلق الله السلام علیک یا بنت افضل انبیاء الله و رسله و ملائکته .
السلام علیک یا بنت خیر البریه السلام علیک یا سیده نساء العالمین من الاولین و الاخرین
السلام علیک یا زوجته ولى الله و خیر خلقه بعد رسول الله السلام علیک یا ام الحسن و الحسین سیدى شباب اهل الجنه
السلام علیک یا ام المومنین السلام علیک یا ایتها الصایقه الشهیده
السلام علیک ایتها الرضیه المرضیه
السلام علیک ایتها الفاضله الزکیه السلام علیک ایتها الحوراء الانسیه .
السلام علیک ایتها التقیه النقیه السلام علیک ایتها المحدثه العلیمه
السلام علیک ایتها المعصومه المظلومه
السلام علیک ایتها المضطهده المقهوره
السلام علیک یا فاطمه بنت محمد رسول الله و رحمه الله و برکاته :
(صلى الله علیک و على روحک وبدنک اشهد انک مضیت على بینه من ربک و ان من سرک فقد سر رسول الله صلى الله علیه و آله و من جفاک فقد جفا رسول الله صلى الله علیه و آله و من اذاک اذى رسول الله صلى الله علیه و اله و من وصلک فقد وصلک فقد وصل رسول الله صلى الله علیه و آله و من قطعک فقد قطع رسول الله صلى الله علیه و آله لانک بضعه منه و روحه الذى بین جنبیه : اشهد الله و رسله وملائکه انى راض عمن رضیت عنه ساخط على من سخطت علیه متبرء ممن تبرئت منه موال لمن والیت معاد لمن عادیت مبغض لمن ابغضت محب لمن احببت و کفى بالله شهیدا و حسیبا و جازیا و مثیبا

از کتاب مفاتیح الجنان مرحوم محدث قمى رضوان الله تعالى علیه


  

نماز حاجت

دو رکعت نماز هدیه کن به حضرت فاطمه(س)مانند نماز صبح فقط در قنوتش یکبار بگو

 اللهم بفاطمه و ابیها و بفاطمه و بعلها و بفاطمه و بنیها . بفاطمه والسر المستودع علیها اقض حاجتی و صلی الله علی محمد و آل محمد

حتما حاجت خود را می گیری(البته اگر از روی صدق باشد)

التماس دعا


  
درگذشت عالم ربانی مرد بزرگ عرصه مذهبی و سیاسی را به تمام دوستداران و شیعیان آن  عزیز تسلیت می گویم.باشد که ایشان در آن دنیا شفاعت کننده ما باشند.
  
یا صاحب الزمان (عج) شما را به حق مادرتان فاطمه الزهرا(س) دشمنان اسلام را نابود کن.
  

دیروز عکسی از حرم ویران عسگریین دیدم.تنها چیزی که از این مکان مقدس باقیمانده بود یک گلدسته است.همینطور که داشتم به گلدسته نگاه می کردم از گوشه چشمش قطره اشکی را دیدم.من نگاه عمیقی به گلدسته کردم و از اون پرسیدم:چرا ؟چی شد؟چرا اینجا؟ناگهان بغض گلدسته ترکید و گفت:چرا؟این که سوال ندارد.تو داستان جد این بزرگواران را می دونی؟گفتم :داستان جدشان؟گلدسته پاسخ داد:بله .جدشان.در سال 61 هجری قمری در همین مکان همین مردم جدش را شهید کردند.سرش را از قفا بریدند.او را با لب تشنه درجلوی چشم خانواده اش به شهادت رساندند.دخترش را تازیانه زدند.گوشواره از گوشش کشیدند.حتی به فرزند 6 ماه هاش هم رحم نکردند و گلوی او را با تیر سه شعبه دریدند.دستهای برادرش را بریدند.چشمانش را تیر زدند و فرقش را شکافدند.بله جدش امام حسین (ع) را با بی رحمی شهید کردند و دل دختر و خواهرش را خون کردند.گفتم :چرا؟گلدسته گفت:برای اینکه او می خواست با ریختن خون خود درخت اسلام و دین جدش حضرت محمد(ص) را آبیاری کند.او شهید شد تا ما باشیم.او سختی دید تا ما راحت زندگی کنیم.دخترش را مسخره کردند تا ما عزت داشته باشیم.بله او و خانواده اش فدا شدند تا ما با عزت و سربلندی زندگی کنیم .تا ما ستم نبینیم.تا به ما ظلم نشود.تا ما از حقمان دفاع کنیم.تا دین ما پایدار باشد و ما به ان ببالیم.چرا که دین ما دین عزت افتخار عشق مردانگی مروت ایثار و محبت  است. من در حالی که به حرفهای گلدسته گوش می دادم.پرسیدم:خوب پس چرا با حرمین این بزرگواران که جدشان اینگونه برای مردم عالم فداکاری کرد این کار را کردند؟چرا حرمشان را ویران کردند؟گلدسته پاسخ داد:خوب معلوم است چون این بزرگواران و پدران و جدشان و فرزندانشان همگی هدفشان یکی بود.حفظ اسلام.حفظ عزت.حفظ ایمان.مقابله با ظلم.مقابله با ستم.مقابله با ظالم.مقابله با فساد.مقابله با تبعیض.خوب طبیعی است که ظالمان ستمگران فاسدان زورگویان غاصبان و بیگانگان نمی خواهند که اینگونه باشد.نمی خواهند دین اسلام ماندگار باشد.نمی خواهند هر کشور و قومی استقلال داشته باشد و خودش حق تصمیم گیری را داشته باشد.می خواهند بر همه جای دنیا غلبه داشته باشند.می خواهند تمام دنیا با تمام حقوق و امکانات آن مال آنها باشد.آنها چشم ندارند اسلام را ببینند.برای همین به خشم آمده اند.چون دیده اند که نتوانسته اند با تهدید تحقیر تحریم و... اسلام را از پای درآورند.برای همین آنقدر بی عقلانه و احمقانه و ظالمانه تصمیم می گیرند که بازتاب آن ویرانی حرم امامان و رهبران ما می شود.آنها دیگر بریده اند.دیگر نمی توانند کاری بکنند برای همین دست به تخریب زده اند.جالب است که فکر می کنند با تخریب ساختمان حرم عزیزان ما یاد اعتقاد ایمان عشق ما هم تخریب می شود ولی غافل از اینکه نمی دانند که هر جا را که خراب کنندو هرچه را که ویران کنند عشق و اعتقاد ما را نمی توانند خراب کنند.نمی توانند در دل ما بمب گذارند.نمی توانند ایمان مارا منفجر کنند.چرا که ما مرمی هستیم که از کودکی نام حسین و پدر و مادر و جدش و فرزندانش را بر زبان داریم.از کودکی با دستورات آنها تعلیم می بینیم و از کودکی عشق آنها در دل ما جوانه می زند.باشه ای انسانهای شرور و غاصب برای رسیدن به هدف خودتان برای رسیدن به دنیای مادی خودتان تخریب کنید.بمب گذاری کنید و ویران کنید .اماکن مقدس ما را به خاک وخون بکشید.

من در حالی که اشک می ریختم گفتم:پس چه کسی جواب این زورگویان را می دهد؟گلدسته گفت:مگه نمی دونی که ما خدایی داریم؟مگه نمی دونی که ما صاحبی داریم؟مگه نمی دونی امامی داریم که گرچه اکنون در غیبت ظاهری است ولی پیش ماست.در همه حال به ما کمک می کند.فقط کافی است صدایش بزنیم:با اباصالح یا صاحب الزمان (عج) ادرکنی.آن وقت است که او سراغ دل شکسته ما می آید و درمانمان می کند.همان امامی که سرداب او را ویران کردند.واقعا نمی ترسند چگونه می خواهند جوابگو باشند؟چگونه می خواهند پاسخ دهند؟نه به امامان عزیز نه به ما هیچ صدمه ای نرسید فقط خودشان را نابود کردند.فقط گناهان خودشان را بیشتر کردند.فقط خودشان در گمراهی و ضلالت عمیق و کثیفشان بیشتر فرو رفتند.چرا که ما نه تنها ایمانمان ضعیف نشد بلکه اعتقادمان هم محکمتر شد.چرا که فهمیدیم اسلام و پیشوایان و امامان و مردم آن آنقدر مظلوم و پاک و مهربان هستند که بیگانگان و کافران حرم عزیزانشان را به خاک و خون می کشند باز آنها هیچ نمی گویند و فقط دعا می کنند:اللهم عجل لولیک الفرج

التماس دعا

برای شادی شهدا اموات گذشتگان و امام خمینی(ره) صلوات


  
بررسی نوع پوشش بانوان در جامعه از دیدگاه کارشناسان

گروه ناجا- یک مدرس حقوق دانشگاه تهران با تاکید بر این که نوع پوشش بانوان در جامعه باید متعادل شود، معتقد است: نهادهایی همچون آموزش و پرورش و رسانه ها نتوانسته اند، در زمینه پرورش و تربیت قشر جوان خوب عمل کنند. برخی معتقدند طبق مفاد قانون مدنی زنان نسبت به وضعیت پوشش و ظاهر خود در مقابل جامعه و همسرانشان حق و تکلیف دارند...

برای بررسی این مساله از نظرات کارشناسان اجتماعی و حقوقی استفاده کرده ایم:

***

شهلا معظمی در خصوص اجرای طرح بدحجابی اظهارداشت : باید در زمینه نوع پوشش در جامعه تعادل صورت بگیرد که متاسفانه هیچ اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته است.


وی تصریح کرد: متاسفانه برخی از نهادها همچون آموزش و پرورش و رسانه ها نتوانستند در زمینه پرورش و تربیت قشر جوان جامعه خوب عمل کنند.

 این استادیار دانشکده حقوق دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: امروزه، ارتباطات بین المللی با کشورهای جهان در کمترین زمان رخ می دهد و این امکان رهاوردهای مثبت و منفی در پی دارد.

 وی ادامه داد: یکی از جنبه های منفی این مساله ضعف تربیت فرزندان از سوی والدین است و  متاسفانه والدین امروزی نتوانسته اند ضمن ارتباط صحیح با فرزندانشان ، آنها را شهروندی کامل تربیت کنند.

**

منصور صانعی حقوقدان و وکیل دادگستری با بیان این که نیازی به اصلاح قوانین مربوط به پوشش زنان و مردان و هتک حرمت ناشی از آن نیست در این زمینه گفت: در اصول کلی حقوق چنانچه حکم قضیه ای در قانون تعیین نشده باشد به عرف مراجعه می شود و عرف جامعه با توجه به شرع تعیین می شود.

                                                       

در هر جامعه ای وقوع جرم به تناوب روی می دهد اما این مساله اصرار بر اجرای مجازات نیست. بلکه قصد مقابله کردن با افرادی است که به دنبال مواجهه با جامعه و هنجارهای مورد قبول حاکم در جامعه هستند.

این وکیل دادگستری با بیان این که بسیاری از افراد غرض ورزانه نوع پوشش خود را انتخاب نمی کنند تاکید کرد: اجبار کردن افراد به پذیرش بعضی هنجارها سبب ایجاد تعارض و تناقض می شود و چه بسا افراد به این ارزش ها بدبین شده یا اعتقادات آنها کمرنگ شود. هدف از تعیین مقررات جزایی برخورد صریح و قاطع با مجرمین و غرض ورزان است.

**

محمد دهقان مخبر کمیسیون حقوقی و قضایی دوره ششم مجلس شورای اسلامی هم گفت: حساسیت های فرهنگی باید با عناوین فرهنگی هدایت و راه اندازی شوند. اگر چه بسیاری از معضلات جامعه و مشکلات فرهنگی  مسائل امنیتی را در پی دارند اما نباید صرفا به روش های انتظامی و تأمینی عمل کرد.

وی با بیان این که برخورد با بدپوششی فقط یک موضوع پلیسی نیست خاطرنشان کرد: برنامه برخورد و واکنش نسبت به ناهنجاری های جامعه به خصوص رواج پوشش و آرایش نامناسب نباید به صورت ناقص و از سوی یک سازمان یا ارگان خاص هدایت شود .

وی با بیان پیشنهاد تشکیل شورای عملیاتی تصریح کرد : همزمان با ضابطین قضایی و نیروهای پلیس ، دستگاه های فرهنگی کشور همچون روحانیت ، وزارت ارشاد ، سازمان تبلیغات اسلامی ، حوزه علمیه قم ، دفتر ائمه جمعه و امور مساجد ، مجلس شورای اسلامی و بخصوص کمسیون فرهنگی  باید زمینه های فرهنگی امر برخورد و حل معضل و ناهنجاری های پوششی را  فراهم کنند .

دهقان گفت : ناامنی های جانی که برای افراد به واسط انحرافات جنسی ایجاد می شود ناشی از انحرافات فرهنگی است؛ اما حتی اگر در برخوردهای ضابطین نظر مثبت وجود داشته باشد باز هم تصور نامناسب در مردم ایجاد می کند چرا که حل یک معضل فرهنگی نیازمند راه حل ها و ساختارهای فرهنگی است .

**

لیلا سادات اسدی، صاحب نظر در مسایل قضایی و حقوقدان نیز در خصوص حدود و تکالیف قانونی زن و شوهر نسبت به یکدیگر و نوع پوشش و آرایش ظاهری آنها گفت: طبق تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی، اگر زنی بدون داشتن حجاب شرعی در معابر عمومی ظاهر شود به حبس از 10 روز تا 2 ماه یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

این مدرس دانشگاه افزود: در قانون مدنی، صرفا به حسن معاشرت و رفتار زوجین اشاره شده و هیچ سخن یا قانونی که شامل دخالت کردن یا امر کردن به تغییر و آرایش همسر باشد وجود ندارد. اما اگر زنی بدون اجازه همسرش با پوششی نامناسب در معابر عمومی ظاهر شود، مرد می تواند طبق قانون و مقررات مربوط به طلاق، از مراجع قانونی درخواست طلاق او را نماید.

وی در مورد پوشش کامل زن و مرد و تاثیر آن در استحکام خانواده گفت: به آنچه که در قانون اسلامی آمده باید عمل شود. یعنی پوشش کامل زنان با چادر به طوری که غیر از دست ها از مچ و گردی صورت، جای دیگری از بدن بیرون نباشد.


  

حجاب به مفهوم اخص پوشش است که در اطراف یک زن یا یک شیی قرار می گیرد تا او را کاملا از دیدگاه عمومی محفوظ دارد.به طور یقین حجاب قبل از اسلام وجود داشته است، اما اسلام آن را به صلاح زن تکمیل نموده است.اسلام در تمام احکامش مقام زن را تکامل بخشیده است.

به طور کلی در اکثر تصاویر مذهبی همچنین مجسمه هایی که در موزه های اروپا و سایر نقاط جهان به چشم می خورد چه در دین یهود و چه در دین مسیحیت زنان دارای روسری و یا پوشش بلندی که بی شباهت به چادر نیست می باشند.

نوع لباس بستگی به تمدن بشر دارد و درجریان زمان بایستی تغییراتش مورد مطالعه قرار گیرد بیشترین تغییر لباس زنان ایرانی از اواخر قرن نوزدهم با تثبیت سلسله قاجاریه آغاز می گردد توجه به مد اروپایی از اواسط حکومت ناصرالدین شاه شروع شد ولی لباس خارج از خانه تغییری نکرد.

در بعضی از نقاط دنیا زنان برای مقابله با استعمار و تفکرات استعمارگران حجاب را زبان اعتراض خویش قرار داده اند. هدف استکبار در مقابله با زنان محجبه صرفا از بین بردن حجاب نیست بلکه مبارزه با یک نماد فرهنگی و هویت ملی و دینی است که می تواند همچون یک پرچم مبارزه در مقابل اهداف قدرتهای سلطه گر به اهتزاز آید.

دکتر حکیم‌ الهی‌ استاد دانشگاه‌ لندن‌ در کتاب‌ زن‌ و ازادی‌ پس‌ از تشریح‌ وضع زن‌ نزد اروپاییان‌‌ درباره‌ حکم‌ پوشش‌ و حجاب‌ زن‌ نزد مسیحیت‌‌ عقاید ‌کلمنت‌‌ و ‌ترتولیان‌‌ ‌دو مرجع مسیحیت‌ و دو اسقف‌ بزرگ‌‌ را درباره‌ حجاب‌ بازگو میکند‌ ‌زن‌ باید در حجاب‌ و پوشیده‌ باشد‌ اگر چه‌ در خانه‌ خود باشد‌ برای‌ زن‌ مومن‌ عیسوی‌‌ در نظر خداوند پسندیده‌ نیست‌ که‌ نزد بیگانگان‌ به‌ زیور اراسته‌ شود حتی‌ زیبایی‌ طبیعی‌ ان‌ نیز باید مخفی‌ گردد‌دین‌ زرتشت‌ بر پایه‌ سه‌ اصل‌ اندیشه‌ نیک‌ ‌گفتار نیک‌ و کردار نیک‌ استوار گشته‌ است‌‌ اشو زرتشت‌‌ پیامبر زرتشتیان‌ در توصیه‌ به‌ پیروان‌ خود کوشیده‌ است‌ تا پایه‌ های‌ حجابی‌ را که‌ زنان‌ ایرانی‌ به‌ عنوان‌ یک‌ فرهنگ‌ ملی‌ در ظاهر و عرف‌ رعایت‌ می‌ کنند درعمق‌ روح‌ انان‌ تحکیم‌ نماید ‌
درکتاب‌ ‌وندی‌ داد ‌ زرتشتیان‌ این‌ گونه‌ امده‌ است‌ ‌کلام‌ ایزدی‌ است‌ که‌ کردار زشت‌ را نابود می‌ کند ‌ از تو ای‌ مرد خواهش‌ می‌ کنم‌ پیدایش‌ و فزونی‌  پاک‌ و پاکیزه‌ ساز ‌ از تو ای‌ زن‌ خواهش‌ می‌ کنم‌ تن‌ و نیرو را پاک‌ وپاکیزه‌ سازنیکنا نماینده‌ زرتشتیان‌ در مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ در باره‌ حجاب‌ در شریعت‌
زرتشت‌ می‌ گوید ‌ شریعت‌ زرتشت‌ انسان‌ را موجودی‌ هوشمند و خردمند می‌ داند که‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ ارزشهای‌ انسانی‌ و دوری‌ از خصلت‌ های‌ حیوانی‌ تلاش‌ میکند‌ حفظ حجاب‌ همراه‌ با عفت‌ باطنی‌ از جمله‌ این‌ ارزشهای‌ انسانی‌ است‌ که‌ شریعت‌زرتشت‌ بران‌ تاکید دارد ‌
اردشیرخورشیدیان‌ رئیس‌ انجمن‌ موبدان‌ نیز در این‌ باره‌ با اشاره‌ به‌ اهمیت‌پوشش‌ و حیا در همه‌ ادیان‌ به‌ ویژه‌ شریعت‌ زرتشت‌‌ عقیده‌ دارد که‌ حجاب‌ یکی از ابتدایی‌ ترین‌ باورهایی‌ است‌ که‌ در شریعت‌ زرتشت‌ به‌ ان‌ تاکید شده‌ است‌ ‌
خورشیدیان‌ با بیان‌ اینکه‌ وجدان‌ و خردپایه‌ های‌ اصلی‌ دینداری‌ در شریعت‌ زرتشت‌ است‌ می‌ افزاید ‌ هرکاری‌ که‌ هر فرد انجام‌ می‌ دهد وقتی‌ نیک‌ است‌ که‌ موافق‌ با خرد و وجدان‌ باشد و این‌ دو ‌معیار دقیقی‌ برای‌ تشخیص‌ نیک‌ از بد است‌‌ وی‌ گفت‌ ‌ حجاب‌ ظاهری‌ و باطنی‌ که‌ بر پایه‌ این‌ دو اصل‌ باشد نیک‌ است‌ و علاوه‌ بر ایجاد شکوه‌ ‌زیبایی‌ و شخصیت‌ در فرد موجب‌ سلامت‌ اجتماع‌ می‌ شود‌
دراصول‌ اخلاقی‌ ص‌ تلمود ‌ که‌ یکی‌ از کتاب‌ های‌ مهم‌ دینی‌ و درحقیقت‌ فقه‌ مدون‌ و ایین‌ نامه‌ زندگی‌ یهودیان‌ است‌ ‌ امده‌ ‌ ص‌ اگرزنی‌ به‌ نقض‌ قانون‌ یهود می‌ پرداخت‌‌ چنانچه‌ مثلا بی‌ انکه‌ چیزی‌ برسر داشت‌ به‌ میان‌ مردم‌ می‌ رفت‌ ویا در شارع‌ عام‌ نخ‌ می‌ رشت‌ یا با هرسنخی‌ ازمردان‌ درد دل‌ می‌ کرد یا صدایش‌ انقدر بلند بود که‌ چون‌ درخانه‌ اش‌ تکلم‌ می‌ نمود ‌ همسایگانش‌ می توانستند سخنان‌ او را بشنوند ‌ دران‌ صورت‌ مرد حق‌ داشت‌ بدون‌ پرداخت‌ مهریه‌ اوراطلاق‌ دهد ‌
اوریس‌ معتمد نماینده‌ کلیمیان‌ در مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ با تاکید بر لزوم‌ پوشش‌ در شریعت‌ یهود گفت‌ ‌ درخصوص‌ پوشش‌ و حجاب‌ و کیفیت‌ ان‌ به‌ ویژه‌ برای‌ خانم‌ ها در شریعت‌ یهود توصیه‌ های‌ فراوانی‌ شده‌ است‌ ‌ .‌ سختگیریهای‌ بی‌ شمار شریعت‌ یهود در خصوص‌ حجاب‌ افزود ‌ حجاب‌ دربین‌ یهودیان‌ به‌ مراتب‌ شدید تراز انچه‌ که‌ اسلام‌ می‌ خواست‌ رواج داشت‌‌ وی‌ چادر ‌برقع و روبند را از جمله‌ پوشش‌ هایی‌ دانست‌ که‌ زنان‌ یهود با ان‌ خود را از نگاه‌ نامحرم‌ می‌ پوشانیدند‌ از بررسی‌ حجاب‌ در ادیان‌ چهارگانه‌ در می‌ یابیم‌ که‌ قانون‌ حجاب‌ مختص‌ به‌ دین‌ مبین‌ اسلام‌ نبوده‌ است‌ بلکه‌ در ادیان‌ دیگر بر این‌ مهم‌ تاکید شده‌ است‌ و دین‌ اسلام‌ به‌ عنوان‌ کامل‌ ترین‌ دین‌ ‌رسالت‌ خود می‌ داند که‌ بر اساس‌ انچه‌ که‌ خداوند به‌ همه‌ ادیان‌ توحیدی‌ تشریع کرده‌ ‌ فلسفه‌ ‌ حجاب‌ ‌را که‌ به‌ دلیل‌ تحریف‌ هایی‌ که‌ در فرازو نشیب‌ های‌ تاریخی‌ به‌ ان‌ وارد شده‌ و تحت‌ تاثیر فرهنگهای‌ الحادی‌ و جاذبه‌ های‌ ان‌ و لذتهای‌ زود گذر دنیایی‌ قرارداده‌ است‌ ‌ قانونمند ‌متعادل‌ و صحیح‌ ان‌ مطابق‌ با فطرت‌ انسانی‌ زن‌ وغیرتمندی‌ مرد بر بشریت‌ عرضه‌ کند‌ .

 


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ